lauantai 13. heinäkuuta 2013

DIY kasvilava

Meidän kasvimaa jäi viime vuonna laittamatta tontin vallanneiden lehtokotiloiden sekä alapihan alleen peittäneen elämänlangan vuoksi. Tänä keväänä heräsin taistoon molempia vastaan, mutta vieläkään en uskaltanut istuttaa vihanneksia suoraan maahan. 

Istutuspuuhiin mieleni kuitenkin teki, joten kaivoimme Minipirkon kanssa varastosta kaksi kuormalavaa, hiukan ylijäämälautaa sekä pelit ja vehkeet ja alettiin hommiin. Ensin viritin kuormalavoille muovista kaukalot ja sitten vahvistin vähän pohjaa. Sen jälkeen nostin lavat harkkojen päälle ja reunustin ne laudalla yhtenäisiksi. Reunalaudat käsittelimme samalla Kelo-sävytteellä kuin paviljonginkin.

Kuva Instagram -tirlittanblogi

Maapohjan sekä maan harkkojen ympäriltä tyhjensin huolellisesti kotiloista ja vuorasin Ferramol-rakeilla. Tuon miinakentän läpi jos yksikään elli-etana ryömii kasvimaalleni niin ihme on :)

Multaa tähän rakennelmaan upposi yllättävän paljon, seitsemän säkkiä. Jälkikäteen ilmeni, että enemmänkin olisi multaa saanut olla, sillä ajan mittaan multa painuu kasaan.


Lavalle istutin paria eri salaattia sekä mansikoita. Lisäksi lavan perälle jäi sopivasti tilaa perunapusseille. Porkkanoitakin oli tarkoitus istuttaa, mutta jotenkin ihmeessä se aina jäi..


Note-to-self : 
1. rakenna ensi keväänä kunnon lautapohja, ettei muovipohja painu vesisateiden seuraksena notkolle

2. täytä lava piripintaan mullalla, sillä sateet painavat multaa (ja sitä myöten siemeniä) kasaan


Muuten tästä tuli mielestäni oikeinkin kiva ja asiansa ajava kasvilava. Ensi vuodelle olen haaveillut toisen samanlaisen rakentamista tuohon viereen ja lajivalikoiman lisäämistä. 

Näissä tunnelmissa viikonloppuun!

2 kommenttia:

 1. Kiva lava ja satoakin näyttää tulevan :)
  Enpä ole tuollaista ratkaisua ennen nähnytkään.Onkohan rikkaruohojen kitkentä vaikeaa??
  Viitaten taannoiseen keskusteluun joulukukista, jokos sulla hyasintit kukkii? Täällä ainakin vielä odotetaan, ei näy mitään kasvua vaikka mukulat ovat "elossa".
  T.Ani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rikkaruohoja ei ole näkynyt tällä lavalla yhtään, enpä valita ;) Eikä ole näkynyt hyasinttejakaan, kukintaa odotellessa.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.