lauantai 19. tammikuuta 2013

Pala luontoa sisällä

Tarkoitukseni oli päivitellä teille vähän talvisia ulkoilujuttuja, mutta luonto päätti toisin. Meillä on pakkanen paukkunut jopa alle -30 asteessa, joten ulos ei ole ollut paljon nokan työntämistä.  

Jos et pääse luontoon, tuo luonto sisälle.

Talomme nurkalla kasvaa iso ja vanha lehtikuusi, ehdoton suosikkini pihan kasveista. Kesällä kauniin tuuhea ja talvella ihanan rouhea. Liittyypä siihen hauska tarinakin. Ensimmäisenä kesänämme Metsäpirtissä ihmettelimme, kun hyvin usein kuusen alta kävellessämme putoili käpyjä niskaan. Loppukesästä sitten joku perheenjäsenistä hoksasi, että oravat istuivat kuusessa ja nakkelivat meitä ihmisiä kävyillä. Nyt on tainnut se oravasukupolvi jo poistua tästä maailmasta, sillä enää käpyjä ei sinkoile.


Talvisin käytän kuusen oksia paljon koristeena. Niitä on päässyt niin kattauksiin kuin lahjapakettien koristeeksikin. Kevään korvalla olen laittanut niitä maljakkoon ja odottanut josko alkaisi lämmössä vihertää. No, vesi maljakossa olisi saattanut auttaa asiaa. 

Tällä kertaa oksat pääsivät ilahduttamaan työpöydälleni. Tuo harmahtavan ruskea on niin täydellinen sävy, oikein rauhoittava. Maljakossa on nyt myös vettä, josko kohta saisimme lisää viherterapiaa :)


Tuotko sinä luontoa sisälle?

4 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat ja juttu!! :) Voi juku mä olen ettinyt tuollaisia lehtikuusen oksia joka kolkasta, eikä mistään löydy ja sulla tuollainen pihassa, en ala mittään!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tule hakemaan täältä meiltä, keitän sulle pullakahveet samalla :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Voi kiitos Anu! Nyt alkaa olla jo valoakin kuvaamiseen, kyllä tätä on odotettukin :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.