sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Joulukukat talteen

Juolahti tuossa mieleeni pitkinä joulunpyhinä joskos voisin tuon joulukukka-asetelman yrittää säilyttää talven yli ja istuttaa sen keväällä kukkapenkkiin osaksi kesän kukkaloistoa. Pikakierros Googlessa ja heti olin muutamaa uutta tietoa viisaampi.

Meidän hyasinttimme ovat kuin huomaamatta venähtäneet ylipitkiksi ja väri on alkanut muuttumaan epäterveellisen puolelle. Napsin ensitöikseni kukkavarret poikki ja alan odottelemaan lehtien kuihtumista. Kun kevään tullen lehdet ovat muuttuneet ruskeiksi nekin leikataan pois ja kastellaan multaa muutamaan otteeseen. Ja kun sipuli sitten alkaa toivottavasti versomaan, istutetaan se ulos noin kymmenen sentin syvyyteen.Nyt vain odotellaan ja toivotaan, että onnistaa :)

Myös istutukseen kuuluneen joulutähden yritän säilyttää talven yli. Nostin sen valoisaan paikkaan ja poistin huonot kukinnot. Kevättalvesta sitten pitää aloittaa lannoitus. Elo-syyskuussa valoisan ajan pituus saa olla vain kymmenisen tuntia, joten täytynee miettiä jo valmiiksi pimeä paikka kukalle. Pimennyshoito saa kasvin kukkimaan ja värjää ylälehdet. Olispa muuten tosi hienoa, jos ensi jouluna saisin "oman" joulutähden kukka-asetelmaan uuden kukan oston sijaan.

Oletteko te lukijat onnistuneet pitämään joulukukat hengissä talven yli tai jopa seuraavaan jouluun?

                                              Kyselee Katja

4 kommenttia:

 1. Kyllä vain on joka kesä ulkona padoissa kukkivia hyasinttejä :) Vien ylikukkineen ja leikatun kukan joulun jälkeen viileään varastoon ja kesän tullen vien ulos.Syksyllä taas kiikutan samat hyasintit takaisin varastoon.Joulupöytään en ole näitä entisiä tuonut...Pääsiäisenä pienet ruukkunarsissit sama käsittely,ne vain olen istuttanut suoraan penkkiin,talvehtivat ja kukkivat joka kevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli se on ihan mahdollista, mahtavaa! Hyasintteihin mä luotan, että saan ne kukkimaan kesälläkin, mutta joulutähden selviäminen ensi jouluun olisi jo suoranainen ihme. Mutta yrittänyttähän ei laiteta. Kiitos Ani, valoit paljon uskoa tähän viherpeukalon metsästäjään :)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä, yritänkin nyt ainakin tuota hyasinttia kasvattaa ulkosalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mahtavaa saada muitakin innostumaan projektista! Kerrohan sitten kuinka onnistuit :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.